Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Ankora Gaming – prvi je profesionalni gaming tim u BiH

Ankora Gaming – prvi je profesionalni gaming tim u BiH


Izvor: ankora.gg

Kako se radi o jednoj od najbrže rastućih industrija u svijetu, Ankora Gaming predstavlja novi projekt kojim Ankora namjerava promovirati i podržati gaming industriju u Bosni i Hercegovini.

Kroz Ankora Gaming, želimo stvoriti prostor koji podstiče, osnažuje i okuplja kreatore i gledaoce kroz evente i streamove, te plasirati se u Esport Balkan Ligu (EBL).

Do sada, gaming industrija u našoj zemlji nije bila naročito zastupljena, a sa Ankora Gamingom želimo to promijeniti. Uzevši u obzir da je broj gamera u stalnom porastu, odlučili smo se za osnivanje Ankora Gaminga, sa primarnim ciljem podrške prvom profesionalnom gaming timu u Bosni i Hercegovini, kao i samom promocijom gaming industrije u našoj zemlji.

O NAMA

Ankora Software Inc., sa sjedištem u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, je rastuća kompanija za razvoj softvera. Imamo visok nivo stručnosti u kreiranju i razvoju interaktivnih mobilnih aplikacija, kao i online aplikacija koje startupima i preduzećima pružaju mobilnost.

Uspešno smo sarađivali sa raznim međunarodno priznatim i renomiranim firmama sa tržišta EU i SAD u proteklih 5 godina, tokom kojih smo uspeli da realizujemo preko 50 uspešno realizovanih i zavidnih projekata.

Ankora je specijalizovana za razvoj softvera u oblastima zdravstva, interneta stvari, menadžmenta i organizacije, ljudskih resursa, transporta i telekomunikacija.