Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
CD Project Red stuido kupio poznatu američku kompaniju

CD Project Red stuido kupio poznatu američku kompaniju


Američka kompanija The Molasses Flood koja iza sebe ima nekoliko projekata poput: BioShock, Halo, Guitar Hero, Rock Band,  Drake Hollow, Flame in the Flood gaming naslove, službeno je postala vlasništvo poljskog studia CD Project Reda, gdje su prije nekoliko dana ova dva studia okončali cijelokupnu akviziciju.

Ovu informaciju prenio je i sam poljski studio sa čijeg smo oficijelnog sajta cijelokupni citat Adam Kicińskog prenijeli u cijelosti.

“Uvijek smo u potrazi za timovima koji prave igre sa ljubavlju,” kaže Adam Kiciński, predsjednik i zajednički izvršni direktor, CD PROJEKT kompanije. „The Molasses Flood dijeli našu strast prema razvoju video igara, iskusni su, orijentirani na kvalitetu i imaju sjajan tehnološki uvid. Uvjeren sam da će u ovu grupu unijeti mnogo talenta i odlučnosti.”

„Od samog početka cilj The Molasses Flooda je bio da kreiramo igre koje dodiruju i inspirišu ljude,“ kaže Forrest Dowling, šef studija u The Molasses Flood kompanije. “Kada nam se CD PROJEKT obratio o mogućnosti zajedničkog rada, vidjeli smo nevjerovatnu priliku da dopremo do mnogo šire publike kroz saradnju sa kompanijom koju volimo, stvarajući igre u svjetovima koje volimo. Ne možemo biti više uzbuđeni što ćemo nastaviti našu misiju uz podršku CD PROJEKT-a i njihovog nevjerovatno talentiranog tima.”

Još uvijek ne znamo kako i na koji način će ovaj vid saradnje funkcionisati. Da li iste kompanije planiraju zajednički rad na novim projektima ili pak na usavršavanju aktuelnih koji su još uvijek u procesu staranja? Vrijeme će pokazati istinu.