Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
CONNECT-uj se u RADIONICE

CONNECT-uj se u RADIONICE


Naš partner Connect Arena je pored gaminga počeo i sa praktičnim radom u RADIONICAMA, koje su počele sa intenzivnim radom 21.09.2020. godine, te su iste ove RADIONICE vremenski prilagođene roditeljima/starateljima a sve u cilju buđenja svijesti mališana kako o kreatvinom radu, tako i o IT industriji.

CONNECT ARENA raspolaže sa tri RADIONICE: Programiranje, Minecraft, i Lego Kocke. Radionice su prilagođene uzrastu djeteta i omogućavaju neograničeno kreativno ispoljavanje.

Kroz radionice će imati priliku razvijati vještine programiranja, a slaganjem lego kockica i Maincrafta napraviti poveznicu između realnog I virutalnog svijeta. Sva djeca prolaze kroz sve tri radionice kroz koje usvajaju nova znanja i vještine te će na kraju modula proći testiranje nakon kojeg dobijaju certifikat o položenom modulu koji je ujedno uslov za drugi modul.

Broj djece po grupi je deset. Sve radionice rade se uz nadzor psihologa i stručnog osoblja. Moramo napomenuti da prostor u kojem će radionice biti održane ima 120 kvadrata te da će sve epidemiološke naredbe i preporuke biti ispoštovane.

Više informacija na facebook stranici