Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Da li je na pomolu jača verzija Nintendo Switch konzole?

Da li je na pomolu jača verzija Nintendo Switch konzole?


Već nekoliko sedmica permanentno dobijamo informacije, kako kompanija Nintendo planira izbaciti na tržište jaču verziju njihove najjače platforme Nintendo Switch. Navodno bi jača verzija Switch platforme imala 4K rezoluciju, te još nekolicinu novih igara koje će biti lansirane nakon što hardwer Switcha bude ubrizgan malo "kompleksnijim testosteronom".

Razlog tome leži u činjenici kako Nintendo kompanija želi ostati koliko toliko konkurentna na tržištu, te na neki način uzvratiti udarac Sony te Microsoft kompaniji, koji krajem godine lansiraju nove generacija konzola na tržište (PS5, XSX).

Ova nadogradnja hardwera može biti razlog zašto je Nintendo Switch na žalost najviše poznat po manjku ekskluziva u odnosu na konkurenciju. Zelda, Super Mario, Bomberman, i dr. naslovi, nisu bili dovoljno atraktivni kako bi se desio zaokret u gaming industriji.

Ako se informacija pokaže kao relevantna, možemo biti svjedoci novih ekskluziva koji bi Nintendo Switch konzolu mogao lansirati na bolju poziciju vrha piramide, te da ova kompanija konačno dođe na mjesto gdje i zaslužuje, a to je apsolutna dominacija i pobjeda.