Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Da li je na pomolu vraćanje legendarnog Tenchua ?

Da li je na pomolu vraćanje legendarnog Tenchua ?


Jedan od najpopularnijih gaming portala na internetu IGN, objavio je informaciju o novoj Tenchua igri, koja bi se mogla naći u kategoriji igara koje bi trebale biti lansirane za PS5 konzolu.

Jedan od kreatora posljednjeg Tenchu: Stealh Assassinsa naslova Takuma Endo, kazao je kako mu je velika želja lansirati novi Tenchu za Sonyevu najjaču platformu. Istoimeni kreator je dalje dodao kako je proces relizacije projekta teško ostvariv, iz razloga From Softwer developer ima u planu novi nastavak Sekiro: Shadows Die Twice koji je zapravo nastavak Tenchu franšize, koja je nekada harala na starim Sonyevim konzolama.

Ono što je zapravo pokrenulo lavinu glasina o mogućem nastavku Tenchua je zapravo trademark njihovog posljednjeg naslova “Stealth Assassins“ , gdje se navodno govorilo o mogućem Remakeu ovog sjajnog naslova. Vijest se brzo okrakterisala kao dezinformacija, pa su se s toga gaming novinari odmah fokusirali na riječi Takuma Endoa koji je kazao da je novi nastavak ove "ninja stealh" igre samo puko slovo na papiru. Pratiti ćemo slijed događaja, te vas blagovremeno obavještavati.