Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
EA kompanija razmatra novi naziv za FIFA igre

EA kompanija razmatra novi naziv za FIFA igre


Da dobro ste pročitali, EA kompanija u narednom će periodu razmatrati novi naziv za svoju FIFA franžizu koja bi trebala dobiti novo ime tj. preimenovanje u novi naziv. Razlog tome leži u činjenici što uskoro ističe ugovor naziva istoimenog naslova, gdje bi se o ovoj krucijalnoj tački moglo nešto više govoriti u narednom periodu.

"Gledajući unaprijed, također istražujemo ideju o preimenovanju naših globalnih fudbalskih utakmica EA SPORTS. To znači da preispitujemo naš ugovor o pravu na imenovanje s FIFA -om, koji je odvojen od svih ostalih naših službenih partnerstava i licenci širom fudbalskog svijeta. ."

S obzirom na to da je gaming naslov FIFA jedna od najprodavanijih franšiznih igara svih vremena, promjena imena zasigurno bi bila iznenađenje, ali vrijeme će pokazati hoće li do nekih promjena zaista doći.

U istom saopštenju za javnost se navodi da je FIFA 22 imala "rekordno" lansiranje, s naslovom koji se već može pohvaliti sa 9,1 miliona igrača, 7,6 miliona Ultimate Team timova i 460 miliona utakmica odigranih u nešto više od nedelju dana.