Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Electronic Arts ozbiljno razmišlja o promjeni naziva FIFA igara

Electronic Arts ozbiljno razmišlja o promjeni naziva FIFA igara


Čini se kako će kompanija EA krenuti stopama KONAMI studia, barem kada je u pitanju promjena naziva njihove igre. Dobro znamo da je PES preimenovan u eFootball te je kao takav krenuo u novi početak stvaranja jedne nove franšize kroz F2P mode. Nažalost, ista igra je u javnosti završila neslavno gdje se ova japanska firma izvinila fanovima, te je odlučila zasući rukave nebili popravili određene stvari, ako se mogu ikako popraviti.

Kod FIFA naslova situacija je drugačija, EA nije mijenjao svoj recept “uspijeha te je puno bolje prošao od eFootballa, koji je nažalost završio kako je završio. U zadnjih nekoliko dana mnogo se govori o imenu EA Sports FC kao potencijalnom imenu koji bi zamjenio ime igre FIFA. Ovo je svakako jako neobično s obzirom da smo već decenijama navikli nanaziv koji je postao odavno kultni kako za ovu franšizu, tako i za cijelokupnu gaming industriju.

FIFA naziv još uvijek ostaje zaštićen ugovorom od strane EA kompanije. Postavlja se pitanje, da li će sljedeća igra FIFA 23 biti možda EA Sports FC 23 ili ćemo sačekati još neko vrijeme do ovog poduhvata?

Javite nam i vi u komentare na Facebook stranici kako vam se čini ime EA Sports FC te da li više preferirate ime FIFA od pomenutog?