Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Evropska unija navodno dala zeleno svjetlo slobodne trgovine Microsoft kompaniji za Call of Duty igre

Evropska unija navodno dala zeleno svjetlo slobodne trgovine Microsoft kompaniji za Call of Duty igre


Čini se kako će Microsoft kompanija ipak ostvariti svoje “monopolističke” namjere kada je COD igra u pitanju. Naime, portal reuters saopćio je rano jutros širu javnost kako sve indicije upućuju na to, kako će Evropska unija dati zeleno svjetlo Microsoft kompaniji za slobodnu trgovinu Call of Duty igrama, gdje će sva prava ovaj američki gigant imati nad izdavačem Activisionom , koji se nalazi pod “kišobranom” ovog američkog planetarnog giganta.

Još uvijek se informacije kada je ovaj segment u pitanju na neki način fabrikuju putem mainstream medija, te se sa sigurnošću ne može potvrditi da će sve ići u željenom pravcu Microsofta. Ono što za sada znamo je to da će konačna odluka o ovom pitanju biti 25.04. donesena u Briselu, gdje ukoliko bi Evropska unija odobrila kupoprodaju Activisiona kompaniji Microsoft, to bi svakako ohrabrilo istu kompaniju da svoja prava potraži i na globalnom nivou tj. i na drugim kontinentima, gdje također važe neke druge zakonske i pravne regulative.

Dionice Activision izdavačke kuće su nakon ove objave reutersa skočile sa 1.8% na 2,6%, što dovoljno govori o kakvoj se priči radi i koliki je zapravo fokus svjetske populacije na ovu temu, jer ukoliko se desi da Microsoft kompanija dobije zeleno svijetlo slobodne trgovine i sklapanja ugovora za COD igre u svoju korist, mnoge stvari će se promjeniti na gaming tržištu te bi moglo doći do tektonskih promjena kad je gaming industrija u pitanju.