Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Gaming event 'Sarajevo Loading Festival 2023' ponovo će u oktobru mjesecu otvoriti vrata svim gaming sladokusnicima!

Gaming event 'Sarajevo Loading Festival 2023' ponovo će u oktobru mjesecu otvoriti vrata svim gaming sladokusnicima!


Prošlogodišnji “Sarajevo Loading Festiva 2022” je među gaming recipijentima prošao sjajno, gdje je i redakcija GameGround.ba portala kao medijski partner bila prisutna na istom, gdje smo također snimili kratki VLOG o ovom događaju.

Ovogodišnji festival će se održati u sportskoj dvorani “Goran Čengić”, pružajući svim posjetiocima nezaboravno iskustvo u srcu našeg glavnog grada Sarajeva. I ove godine redakcija Gameground.ba portala biti će medijski pokrovitelj “Sarajevo Loading Festival 2023” festivala, gdje vam donosimo detaljan izvještaj o pomenutom eventu.

Historija “Loading Festivala” 

Za one koji ne znaju, “Loading Festival” je gaming community event koji okuplja neka od najvećih imena iz gaming, game design, video blogging, live streaming sektora kao i mnogobrojne poznate ličnosti s društvenih mreža u tom sektoru!

"Sarajevo Loading Festival 2022" je bio nezaboravan događaj za sve ljubitelje video igara i zabave! Posjetioci, takmičari i fanovi esporta su se okupili kako bi uživali u najboljim takmičenjima u igrama poput League of Legends, Counter Strike: Global Offensive i FIFA 2022. Uz napetu atmosferu, takmičari su pokazali svoje sposobnosti u borbi za vrhunske nagrade. Ponosni smo što smo uspjeli da okupimo veliku publiku i da im pružimo nezaboravno iskustvo.

Loading casual gaming zone su bile pravo osvježenje za one koji su željeli da se opuste i zabave, prilagođeno ljubiteljima različitih video igara. Posjetioci su imali priliku da igraju različite igre i učestvuju u mini takmičenjima, a sponzori poput White Shark-a su osigurali vrijedne nagrade za pobjednike.

Posebno mjesto na ovom eventu su imali specijalni gosti, koji su dodali još više zabave ovom događaju! Nedim Lepić, Fixedinho, Imperator FX, Vanimy, Hrapa Creed, Lamija Tanović i Game Instruktor su se družili s posjetiocima i napravili poseban Q & A show koji je bio hit sa svima. Njihova energija i entuzijazam su bili zarazni i dodali su poseban sjaj ovom događaju.

Zvukovi zabavne muzike i zvukovi igara su se miješali sa živahnom bukom publike, što je stvorilo nezaboravnu atmosferu na koju želimo nadograditi i u 2023. godini u oktobru. Ovaj događaj je svakako nešto što ne smijete propustiti ako ste ljubitelj video igara i zabave!

Kako je tekao početak “Loading Festival” priče?

U sarajevskom hotelu Hills 2019. godine održan je prvi bh. gaming događaj pod nazivom Loading Game Development Animation Conference, powered by Telemach.

Nakon svečanog otvaranja u subotu i fenomenalnih predavanja, drugi dan konferencije je ponudio nešto drugačiji sadržaj. Naime, u nedjelju6oktobra, posjetioci su mogli prisustvovati predavanjima preostalih predavača, od kojih su posebnu pažnju privukla predavanja Ivana Ramadana, animatora i kreatora igrica koji je za svoje radove nagrađivan više od 26 puta, a čija je igra predstavljena i na Appleovom Arcadeu na prezentaciji novog modela Iphone 11.

Tokom drugog dana konferencije održana je i panel diskusija o temi ‘Gaming industrija na Balkanu’, čiji su govornici bili Damir HalilovićPrime Time (BiH), Leo TotReboot (HR) i Mateja StankovićUbisoft (SRB).

Nakon četiri sata konstantnog nadmetanja, deset najpoznatijih regionalnih gamera, YouTubera i Instagram zvijezda Adnan Brobraco.gajic, CeriXImperator FXSuarez16Nugato, namik.nuniiggy PlejerChoda, te nedim_lepic, napokon se saznao i pobjednik prve Loading Colosseum Arene powered by Telemach, a u pitanju je namik.nuni, koji je osvojio 10.000 KM.

Za kraj dodajmo informaciju kako će tačan datum “Sarajevo Loading Festiva 2023”, biti naknadno postavljen!