Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Glasine sve jače o radu na Battlefield VI igri

Glasine sve jače o radu na Battlefield VI igri


Ovih dana kruže brojne informacije oko izlaska Battlefield VI naslova. Brojni portali poput pocket-linta, gamesradara, gameranta, objavljuju tekstove o nadolaćeoj igri koja još uopće nije niti najavljena.

U rubrici igara EA Dicea koji je inače developer istoimene franšize, stoji saopćenje da je njihova posljedna igra na kojoj su u saradnji sa Strictly Limited Gamesom lansirali prošle godine na ljeto bila Ultracore igra, koja je dostupna za PS4, PSP Vitu, Switch te Mega Sg platforme.

Špekuliše se da bi multiplayer izdanje moglo biti slično onome poput Warzonea, gdje ćemo upravo taj battleroyal mod dobiti besplatno sa hrpom novih oružja pa možda i mikrotransakcija što baš mi iz redakcije i ne volimo, ali Bože moj, ko nas pita izašta.

U spomenutim teksotvima se navodno špekuliše i to da bi novi Battlefiled VI battleroyal mogao imati do sada najviše igrača na jednoj mapi, čak njih 200 što bi dalo sigurno jedno novo iskustvo igranja takvih mečeva, pogotovo ako u samom squadu bude omogućeno spajanje više od četiri igrača. Naravno ovo treba uzeti sa dozom rezerve iz razloga što se ne može u ovom trenutnu znati da li će serveri u tom segmentu raditi normalno i optimalno, te da li će ovaj mod biti kombatibilan i za konzole starih generacija.

Portal gamerant dao je jednu zanimljivu informaciju kada je u pitanju sama priča novog EA-ovog nastavka. Igra bi se navodno trebala odvijati u fiktivnom trećem svjetskom ratu, gdje će glavni akteri biti tri najjače sile u svijetu, USA, Russia, Kina.

Pratiti ćemo slijed događaja i na oficijelnoj ea-ovoj stranici, iz razloga što vjerujemo da su pojedine špekulacije tačne.