Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Horor igra Layers of Fear dobila novi gameplay trailer

Horor igra Layers of Fear dobila novi gameplay trailer


Iako još uvijek nema tačan datum izlaska, igra Layers of Fear pokazala je kako je spremna za izlazak na tržište. Novi trailer pomenute igre prikazao nam je 11-minutni gameplay walkthrough trailer, koji je Implementiran sa najsavremenijom Unreal Engine 5 tehnologijom. Layers of Fears igra podržavati će HDR efekat, 4K rezoluciju te koristiti Lumen sistem kako bi ponudila najimpresivnije i najdublje horor iskustvo.

Za one koji ne znaju, "Layers of Fear" je horor igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu umjetnika koji pokušava dovršiti svoje remek-djelo u svom dvorcu. Međutim, u dvorcu se skrivaju misteriozni i sablasni događaji, a umjetnikovo zdravlje počinje se pogoršavati kako se tok igra odvija.

Igrači će morati istraživati dvorac kako bi otkrili tajne koje se skrivaju iza zidova, rješavati zagonetke i izbjegavati opasnosti dok se bore s umjetnikovom mentalnom nestabilnošću i promjenjivim okruženjem koje se mijenja pred njihovim očima.

Radnja se temelji na umjetnikovoj traumi i gubitku njegove porodice, a svaka nova prostorija koju igrači istraže donositi će nove flashbacks-ove koji otkrivaju detalje o njegovoj prošlosti i tragediji koja ga je zadesila.

U igri postoji nekoliko završetaka, ovisno o odlukama koje će igrači donijeti tokom igre, a krajnji cilj je otkriti istinu o događajima u dvorcu i pokušati spasiti umjetnikovu dušu.

Igra Layers of Fear izlazi u junu mjesecu tekuće nam godine.