Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Kenan Begičić novi je regionalni prvak u Pro Evolution Soccer gaming naslovu

Kenan Begičić novi je regionalni prvak u Pro Evolution Soccer gaming naslovu


Izvor: connect.arena

U Sarajevu u Connect Arena pod pokroviteljstvom Nogometni savez Bosne i Hercegovine nakon dva dana fantastičnih utakmica, dobili smo i pobjednika 5. Regionalnog prvenstva u Pro Evolution Socceru. Novi regionalni prvak je Kenan Begičić. Momak koji je proteklih nekoliko velikih takmičenja pokazivao da je veliki talenat je ovaj put to i dokazao i trofej regionalnog prvaka zasluženo odlazi u Tuzlu i u ruke Kenana Begčića, kojem je ovo ujedno i prvi veliki trofej.

Uz vrijedne nagrade koje su osvojili igrači koji su ušli u top 8, tu je bilo i dosta zabavnih aktivnosti mimo samog turnira.

Sarajevo i Bosna i Hercegovina su se tako još jednom dokazali kao lideri u organizaciji velikih individualnih esport takmičenja u cijeloj regiji, te se nadamo da će se u budućnosti i ostatak regije potruditi da bude na tom nivou kako bi esportaši iz cijele regije, imali što više prilika za jaka takmičenja i dokazivanje.

Begičić je u finalu zasluženo i spretno pobjedio prvaka BiH i člana FK Sarajevo Dragana "Bleju" Zeku sa 3: 2 u pobjedama dok je treće mjesto osvojio jedan od najboljih igrača Srbije, Andrija "parti_86" Djurović.

BH reprezentativci Zeusinjo i PlantifulBat su ovaj put podbacili te su nastupe zavrsili u 1/4 finalu Zeusinjo ispavši od klupskog kolege Bleje, odnosno grupnoj fazi Planti koji je takodjer u posljednjim sekundama meča primio gol takodjer od Bleje što je u konačnici značilo da Bleja ide dalje, a Planti da završava svoj nastup.

Iskrene čestitke pobjedniku Kenanu Begičiću ispred Nogometnog Saveza i PES asocijacije BiH i nadamo se da će Kenan nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima i u budućnosti i da mu je ova titula podstrek za jos veće rezultate i jos veći napredak 💪

Sada nam predstoji ljetna pauza sto se tice PES-a odnosno eFootballa, te na jesen krecemo sa daljim aktivnostima.

Ali nas uskoro ocekuju neka nova takmicenja u drugim Esportovima :)

Veliko hvala i sponzorima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguce.

TehnoMag by Mobilmedia

Doper - Tech

Sinalco Bosna i Hercegovina

Korpa