Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Koje nam to nove igre dolaze 2024. godine?

Koje nam to nove igre dolaze 2024. godine?


Dok se 2023. godina približava kraju, igrači širom svijeta već se raduju i nestrpljivo iščekuju nove avanture koje će im pružiti PlayStation 5 & Xbox Series X/S u 2024. godini. Sony & Microsoft već su najavili niz novih i obećavajućih igara koje će biti ekskluzivne kako na PS5 tako i na Xbox Series X/S konzolama. U ovom članku, istražićemo neke od najiščekivanijih igara koje nas očekuju u 2024. godini.

"Rise of the Ronin"

"Rise of the Ronin" akcioni je RPG koji nam dolazi od strane Team Ninja studija, koji stoji iza "Ninja Gaiden" i "Nioh" serijala. Igra nas vodi u svijet samuraja i časti, obećavajući duboko borbeno iskustvo sa izazovnim protivnicima. Iako nemamo tačan datum izlaska, očekujemo da će nas ova igra očarati svojom pričom i borbenim sistemom.

"Marvel's Wolverine"

Nakon velikog uspijeha "Spider-Man" serijala, Insomniac Games nas vodi u svijet "X-Men-a" sa "Marvel's Wolverine" gaming naslovom.U ovoj igri očekujemo brutalnu akciju i duboku priču koja će nas duboko uvući u Loganov svijet. Ova igra već ima Mature rating od strane ESRB-a, obećavajući neograničenu akciju i nasilje. Datum izlaska ista igra za sada nema, najverovatnije da ćemo morati čekati 2024. godinu.

"Silent Hill 2" Remake

Fanovi horor igara su izuzetno uzbuđeni zbog "Silent Hill 2" Remake-a, koji je sada razvijen od strane Bloober Team studija. Ovaj remake klasik obećava očuvanje atmosfere koja je originalu verziju učinila posebnom. Uz modernizaciju gameplay-a očekuje se da će ovaj remake biti privremena ekskluziva za PlayStation 5, a datume izlaska još nismo saznali.

"Death Stranding 2"

Nakon uspiješnog prvog djela, Hideo Kojima nas vraća u svoj jedinstveni svijet sa "Death Stranding 2" igrom, gdje je malo informacija dostupno o istoj. Ono što znamo je to da ćemo ponovo istraživati temu povezivanja svijeta koja će biti surrealna i uznemirujuća. Mi i dalje čekamo da vidimo kako će Kojima iznenaditi igrače u nadolazećoj 2024. godini.

"The Last of Us" Multiplayer 

Naughty Dog, studio koji nam je donio "The Last of Us" serijal, radi na dugoočekivanom multiplayer iskustvu postavljenom u istom svijetu. Premalo detalja je dostupno, ali očekujemo funkcionalnu online igru koja će nas ponovno uvući u svijet preživljavanja. Datum izlaska još nije objavljen.

"Horizon" Online 

Nakon uspjeha "Horizon Zero Dawn" & Forbidden West igara, Guerrilla Games se vraća sa multiplayer spin-offom u svijetu robota i avantura. Još nema konkretnih detalja o igri, ali procurijeli snimci alfa verzije u februaru 2023. godine govore o obećavajućem online faktoru pomenute igre, gdje se ovaj holandski studio još uvijek čeliči.

"Twisted Metal" - Codename "Redstar"

"Twisted Metal" se vraća, a izgleda da će biti nešto drugačiji od prethodnih iteracija. Razvijen od strane Firesprite, očekujemo "vehikularnu" akciju i brutalne okršaje. Nakon neuspijeha "Destruction AllStars" projekta, sve nade su sada uprte u novi "Twisted Metal" koji bi nakon lansiranja TV serije, svakako trebao krenuti eksponencijalnim rastom popularnosti.

"Star Wars: Knights of the Old Republic" Remake

Remake za "Star Wars: Knights of the Old Republic" igru jedno od najiščekivanijih izdanja. Nakon promjena u razvoju sa Aspyra razvojnog studija na Saber Interactive, fanovi "Star Wars" franšize nestrpljivo čekaju da vide kako će ovj klasik oživjeti! 

"Stellar Blade"

"Stellar Blade" je spektakularna igra koja nas vodi u svijet svemirskih avantura. Razvijen od strane korejskog studija Shift Up, ova igra obećava uzbudljivu akciju i fascinantu hack & slash stil borbe.