Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Kompanija Asusu predstavila Batman verziju svog gaming smartphone uređaja imena ROG Phone 6 BATMAN

Kompanija Asusu predstavila Batman verziju svog gaming smartphone uređaja imena ROG Phone 6 BATMAN


Kompanija Asus je u saradnji sa Warner Bros. Consumer Productsom predstavila novi model svog smartphone uređaja pod nazivom ROG Phone 6 BATMAN, koji će imati limitirano izdanje.

Sama arhitektura BATMAN modela zasnovana je na hvaljenom ROG Phone 6, Batman Edition-u, koji uključuje klasične elemente dizajna inspirisane Batmanom sa Aura RGB rasvjetom koja osvjetljava legendarni Batman logo u pikselima.

Kada pritisnete dugme za uključivanje ROG Phone 6 BATMAN Edition, videćete animaciju pokretanja sa temom Batmana. Pozadina ekrana izvodit će se u live-u sa animacijom punjenja uz zvučne efekte. Dolazni pozivi imati će rzanimljive Batman aniamcije dok će poznati žuti otisak Batmanovog logotipa za otključavanje ROG Phone 6 BATMAN biti zanimljiv i inovativan.

Futrola za ROG Phone 6 BATMAN Edition dizajnirana je kao kutija za naoružanje, nagovještavajući moćnu opremu unutar. Na vrhu, Batman i ROG logotipi su spojeni u potpuno novi identitet. Napravljen od robusnog EPP-a, čvrst je i otporan na udarce, što ga čini savršenim za igrače! 

Čvrsta zaštita sa 3D slojevitim geometrijskim Batman logom spolja imati će poseban dizajn inspirisan Batmanovim grafičkim romanima, koji su zaštitni znak ove franšize. 

ROG Phone 6 BATMAN imati će dimenzije ekrana (AMOLED) od 6.87 inča, rezolucije 1080 x 2340 piksela sa 380 ppi gustoće.  Prezentovani model imati će 12GB LPDDR5X RAM memorije sa Quad channelom frekvencije 6400 MHz. Prednja kamera imati će 12MP sa rezolucijom od 1920 x 1080 piksela- 2.07 MP sa 30fps-a, dok će stražnja kamera imati 50MP sa rezolucijom od 7680 x 3160 piksela- 24.27 MP. Sam kapacitet memorije ROG Phone 6 BATMAN mobilnog uređaja biti će 256GB, što je sasvim dovoljno za mnoge igre koje budete igrali na pomenutom prijenosnom uređaju.

Mobilni uređaj ROG Phone 6 BATMAN izlazi u 11. mjesecu te će se njegova cijena kretati između $1,200/ $1,300 dolara.