Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Kompanija Sony najavila novi paket licenciranih SSD-ova od čak 4TB za svoju PlayStation 5 konzolu

Kompanija Sony najavila novi paket licenciranih SSD-ova od čak 4TB za svoju PlayStation 5 konzolu


Kompanija Sony od danas je dala zeleno svjetlo za WD BLACK SSD disk pod kodnim imenom NVMe SN850P, gdje je isti pomenuti disk dobio licencu koja ne samo da omogućava kombatibilnost sa PS5 konzolom, nego i daje jednu ozbiljnu kredibilnost da bi ovaj SSD uređaj trebao imati visoke standarde koje japanski gigant nalaže.

Nova generacija WD BLACK SSD diska imati će čak 4TB prostora, što je izuzetno velik prostor za pohranu podataka. To je dovoljno za pohranu velikog broja datoteka, uključujući videozapise, fotografije, igre, ogromne muzičke liste itd.

WD BLACK SSD koristi NVMe (Non-Volatile Memory Express) tehnologiju, što mu omogućava brže prijenose podataka u odnosu na tradicionalne SATA diskove bazirane na SSD tehnologiji. NVMe koristi PCI user interface koji pruža izuzetno visoke brzine prijenosa podataka.

Brzina: WD BLACK SN850P diska postiže impresivne brzine čitanja i pisanja podataka. To znači da će vaši podaci biti dostupni brže nego kod većine drugih SSD-ova. Konkretna brzina ovisi o konfiguraciji samoga sistema, gdje će pomenuti SSD moći pružiti brzine čitanja i do 7000 MB/s, gdje je ova brzina za čak 2000MB/s brža od prethodnih SATA diskova čija je brzina iznosila nekih 5300 MB/s.

Treba naglasiti i to da WD BLACK SN850P dolazi s WD BLACK Dashboard softverom koji omogućuje praćenje i upravljanje SSD-om. Softver pruža informacije o temperaturi, brzinama i ostalim relevantnim podacima kako biste mogli pratiti stanje i optimizirati performanse svog SSD-a.

Za kraj dodajmo informaciju kako će cijena WD BLACK SSD-a od 4TB diska koštati oko 499.99 američkih dolara.