Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Konačno otkriven datum i cijena Xbox Series S konzole

Konačno otkriven datum i cijena Xbox Series S konzole


Portal Windows Central nam je na svojoj službenoj stranici prezentovao konačan izgled Xbox Series S konzole, kao i datum i cijenu istoimene. Iako je ova informacija rano jutros svanula na Windows Central portalu, još uvijek nije zvanično potvrđena, te očekujemo da ćemo uskoro dobiti i samu potvrdu ove informacije kao relevantnom.

Kao što smo kazali u gore napomenutom tekstu, Xbox Series konzola dolazi u dvije varijante: Series S & Series X. Series S mini koštati će $299, dok će Xbox Series X koštati nešto skuplje $499. Obe konzole izaći će istog datuma, a planirani datum izlaska rezervisan je za 10.11.20.godine.

Treba dodati i to da je Xbox Series S dobio i svoj konačan izgled, koji jako podsjeća na konzolu aktuelne generacija Xbox One S konzolu. Razlika je u dodatnom okruglom kuleru za hlađenje koji izgleda impresivno.

Portal Windows također naglašava da će Microsoft kompanija povećati svoje troškove za razvijanje Xbox All Accessa, te da će ova usluga u budućnosti biti puno više pristupačnija i zemljama “trećeg svijeta“. U saopštenju se također navodi da bi istoimena usluga mogla koštati oko $25 mjesečno.

Xbox Series S kao konzola značajno manjih dimenzija, imati će nekoliko promjena u odnosu na Xbox Series X konzolu:

    1. Series S dolazi u bijeloj boji sa okruglim, mrežastim kulerom za hlađenje
    2. Series S neće imai integrisani Blu-ray čitač diskova
    3. Series S dolazi sa SSD-om od 250GB-500GB

Biži nam se zaista lijep kraj godine s obzirom da na tržište dolaze konzole novih generacija. Pratit ćemo slijed događaja i blagovremeno vas obavještavati o svemu što bude aktuelno na gaming tržišti.