Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Metro Exodus dobiti će svoju verziju za next gen. konzole

Metro Exodus dobiti će svoju verziju za next gen. konzole


Jedna od najljepših grafičkih prezntacija survival horor FPS igara je svakako Metro: Exodus koji je ostavio fantastične utiske nakon lansiranja igre od strane 4A Gamesa, koji je još 2019. godine istoimenu igru lansirao za PS4, Xbox One, te PC platforme.

Grafičke teksture u 4A Enginu biti će vizuelno ljepše te će se igra na PS5 & Xbox Series X/S konzolama vrtjeti u 60fpsa. Istoimeni developer najviše se fokusirao na ray tracing efekte kao i na antialising osvjetljenja, gdje bi igra sve detalje trebala vješto prikazati u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi kako smo u prethodnoj rečenici to spomenuli. Naravno ovo se odnosi na PC platformu na kojoj će nova verzija Metro: Exodusa biti i najbolje prezentacijski odrađena.

Portal Engade spomenuo je da će Xbox Series konzole biti “ograničene“ po pitanju rezolucije, te da će ista podržavati svega 1080p sa unspecified frame rateom koji će biti implementiran u Microsoftovu konzolu.

Naravno sve detalje na PC platformi možete vidjeti isključivo u hight end preformace gaming configurate sa vrhunskim GPU-om, te podršlu za DLSS 2.0 sa novim Nvidia kartama. Nova verzija Metro Exodus trebala bi se pojaviti u 3Q 2021. godine za PS5, Xbox Series X/S, PC platforme.