Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Mojih TOP 5 igara za PS3 konzolu

Mojih TOP 5 igara za PS3 konzolu


Veliki pozdrav moji Gamegroundovci. Danas pričamo o mojih TOP 5 igara za PS3 konzolu, koje su obilježile moje studentske dane. S toga krenimo redom i polako.

Resistance 3

Prva meni vrlo draga igra za PS3 konzolu bila igra First Person Shooter žanra Resistance 3, Insomniac Games developera, koji je ovu igru lansirao 2011 godine ekskluzivno za PS3 konzolu.

Kada gledate gameplay video ove igre i dan danas ona izgleda poprilično kvalitetno, gdje bi joj mnoge druge igre mogle pozavidjeti a pojedini developeri se čak i postidjeti. Ovo je inače ScIfI FPS tematika, gdje ste u ulozi protagoniste imena Josip Capelli koji sebori protiv vanzemaljskih snaga imena, Kajmerina, koji su pokrenuli genocid protiv ljudske rase.

Puni naziv za grafički engin Resistance 3 igre glasi Insomniac Engine 3.0 i sami vidite da se radi o jednom ozbiljnom projektu u kojem kada Sony kao franšisa igra glavnu ulogu, zaista ne manjka kvaliteta što produkcijskog što grafičkog.

KILLZONE 3

Druga igra koju sam sa prijateljem prešao u dvoje u split screen modu bila je Killzone 3 igra, Guerilla Games developera, koja je lansirana iste godine kada i Resistance 3 naslov, dakle govorimo o ne tako davnoj 2011 godini.

Ovo je također FPS igra ScIfI tematike, u kojoj na čelu sa kapetanom Jasonom Marvilom pokušavate po treći put eliminisati Heglane, ozloglašenu vanzemaljsku frakciju protiv koje u ovoj igri ratujete.

Ovo je inače prva igra za PS3 konzolu koja je podržavla dvije stvari a to su: 3D stereoskopija, gdje ste mogli koristiti 3D naočale, te kontrole pokreta pomoću PS move-a. dakle govorimo o drugoj analognoj palici koja je imala senzore koje su prepoznavale vaše pokrete rukama.

FIFA STREET 4

Mene je posebno fascinirala iz razloga što se radi o malom fudbalu gdje imate dosta modova za igratipoput: Last man standing, Futsal pravila, mali golovi gdje igrate 2 protiv 2 grača, te klasični teren gdje igrate 5 na 5. Nekako sam uvijek imao osjećaj kada ovu igru igram kao da sam na terminu sa svojim prijateljima i te neke male tako reći, pod navodnicima “klaustrofobične“, skučene dvorane i sami tereni su mi davali osjećaj kao da sam i ja dio te fudbalske predstave. Ja planiram ovu igru ponovo streamati u dogledno vrijeme i siguran sam da će ova igra izazvati ogromnu interakciju i interesovanje na GG kanalu.

UNCHARTED: DRAKE FORTUNE

Četvrta igra koja mi nakon preslaska cijele igre trajno izbrisala iz sjećanja Indianu Jons i Laru Croft, bila je svakako Uncharted: Drake Fortune igra koju sam u to vrijeme davne 2008, godina kada je izašao GTA IV, mijenjao za ovu avanturu koja je izašla prije tačno 13 godina, tačnije 2007 godina je u pitanju, i sjećam se da je moja prva reakcija bila samo nagli vrisak sreće i samo sam se ugasio kao svijeća te igrao cijelih 8h dok je nisam prešao.

Baš kao što kaže Dino Merlin u jednoj pjesmi:“ nije važno koliko smo puta udahnuli dah, nego koliko smoputa ostali bez istog“, e tako sam se ja osjećao kada sam je igrao i kada me ljudi pitaju za Drake Fortune naslov. Svakako preporučujem svim onima koji nisu igrai ovaj naslov da je odigraju, kao i cijelu trilogiju na PS3 konzoli, a ako niste u mogućnosti je odigrati, preporučujem da sva tri nastavka pogledate na GG kanalu koji se nalaze u popisu za reprodukciju.

MGS: Guns of the Patriots

Ne morate biti previše pametni ako ste pretplatnik GG kanala da znate koju sam igru ostavio za kraj, naravno radi se o četvrtom nastavku Metal Gear Solid: Guns of the patriots igre, koju sam čisto iz emotivnih razloga stavio u ovu rubriku, posebno me dojmio Shadow Mouses gdje se vraćamo u bazu na Aljasku kako bi smo se borili sa Crying Wolfom te se Snake kroz retrospektivu događaja sjeća svih stvari koje je preživio na tom područiju.

Neću govoriti o priči u samoj igri kako vam ne bih spojlao prvi, treći i četvrti nastavak koji su itekako povezani. To prepuštam vama da otrkijete čari ove fenomenalne igre i cijelokupne franšize. Gamerski pozdrav!

POGLEDAJ VIDEO IZVJEŠTAJ I SA GAMEGROUND KANALA