Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Multiplayer igra Warzone dobija potpuno novu mapu

Multiplayer igra Warzone dobija potpuno novu mapu


Svi znamo kako je COD franžiza uvijek prepuna ambicija, te kako njihovim developerima ne manjka keativnosti kada su u pitanju inovativne stvari koje implementiraju u iste igre, bilo one aktuelne ili nadolazeće. Jedna od takvih inovativnih stvari je svakako nova mapa koja će biti implementirana u Warzone igru, gdje će naši talenti i sposobnost ubijanja i nabijanja skilova biti prebačeni na mapu Pacifik, koja će biti izrazito bogata drvećem, brdovitim predjelima, kao i generalno ruralnom geografskom tlu, koji će svojom nepristupačnošću otežati savladavanje protivnika.

Raven Software nam je lansirao dvije nove fotografije iz Warzone igre, koje prikazuju pacifičku mapu na kojoj je istoimeni developer radio skoro pune dvije godine, gdje se može vidjeti značajna razlika u odnosu na staru mapu Verdanska.

Amos Hodge, kreativni direktor Raven Softwarea, kazao je kako je za novu mapu Pacifik korišten isti engine baš kao i u Vanguard naslovu, vjerovatno aludirajući na IW engine, koji je u posljednje vrijeme zaštitno lice COD igara. Cross-play, Cross- progression, Cross-gen support, biti će također implementirani u igru, gdje ćemo sa svim igračima različitih igraćih platformi, moći nasumično igrati jedni protiv drugih ili ipak zajedno.

Multifaceted mode biti će najrazvijeni anti-cheat sistem koji će automatski banovati sve igrače koji se ne budu ponašali u skladu sa multiplayer normama. Beta verzija iste igre trebala bi biti najavaljena u naredne dvije sedmice,  gdje je svi igrači na PlayStation konzolama već od danas mogu preloadati.

COD: Vanguard izlazi 05.11.21. za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, te PC platfrome.