Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Nadolazeći PlayStation VR2 donosi sa sobom dodatne sigurnosne mjere

Nadolazeći PlayStation VR2 donosi sa sobom dodatne sigurnosne mjere


PlayStation VR je do sada bio veliki uspjeh. Unatoč tome što je igranje virtuelne stvarnosti tradicionalno sinonim za PC platformu, Sony je virtualna iskustva na svoje platforme lansirao još davne 2016. godine, gdje je sam PS VR brend u tri naredne godine tj do 2019. prodat u više od 5 miliona jedinica.

Jedna od inovacija koja dolazi na Sonyjevu VR 2 platformu je novootkriveni pregledni pogled tkz. “see-through view”, koji ima zadatak da korisniku omogući pregled stvarne okoline kako ne bi doslovno poljubio vrata svoje sobe ili hodnika.

Još u februaru tekuće godine, ljubitelji Sonyjeve PlayStation VR2 jedinice dobili su prvi pogled na istu, gdje je spajanjem VR2 sa PS5 konzolom kod javnosti prošlo veoma zapaženo. Što se tiče specifikacija, to je impresivan komad tehnologije, koji se može pohvaliti boljim dizajnom i jačim performansama u odnosu na svog prethodnika. Kada su u pitanju sigurnosne karakteristike, u početku nije mnogo otkriveno. Srećom, Sony sada daje potrošačima još više informacija o svojoj novoj VR platformi, uključujući pregledni prikaz.

“See-through view” će igračima dati pogled na ono što je neposredno ispred njih pomoću male kamere ugrađene na prednjoj strani VR2 jedinice. Ovo omogućava igračima da brzo skeniraju svoju okolinu dok igraju, bez potrebe da u potpunosti skidaju isti uređaj s glave. Nakon što igrač pravilno ispita svoje okruženje, može se vratiti na način gledanja sadržaja i nastaviti uživati ​​u VR iskustvu. “See-through view-u će se moći pristupiti jednostavnim pritiskom na dugme na vanjskoj strani jedinice, što je odlična stvar iz razloga što je sad korisniku omogućeno da unutar VR2 tehnologije  izabere na opciji menu nastavak igranja, gdje više neće biti potrebe skidati isti uređaj s glave.

Za kraj dodajmo informaciju kako će PlayStation VR2 jedinica koristiti 1920X1080p rezoluciju sa podrškom za HDR do čak 120hz, te da bi isti uređaj trebao izaći početkom 2023.godine.