Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Napokon gameplay za Halo: Infinite naslov

Napokon gameplay za Halo: Infinite naslov


Igra koja bi trebala biti dostupna i lansirana na dan izlaska konzole je svakako Halo: Infinite koji je kao jedina ekskluziva dobila svoj gameplay trailer u trajanju od nekih 9 minuta. Dobri stari Master Chief nam se pojavljuje kao zaštitina ikona ovog serijala, te ono što smo primjetili je poprilično zanimljiv i veliki open world koji će krasiti Halo Infinite.

Međutim ono za šta smo ostali uskraćeni je sama prezentacija grafičkog engina, koji ne izgleda nimalo spektakularno i inovativno, s obzirom da se radi o konzolama novih generacija i prve igre za iste ovako ozbiljne franšize koja nije smjela sebi dozvoliti da prezentacijiski ovo izgleda prosječno. Mada treba uzeti u obzir da igra izlazi i za aktuelne generacija konzola, tj Xbox One, te i PC platforme, što može biti razlog nešto manje inovativnog gameplaya i grafičkih tekstura.

Sve u svemu vrlo siromašna prezentacija od koje sam iskreno očekivao više, dobili smo neki 4,5 Microsoft ekskluziva od koje smo vidjeli samo u jednoj konkretan gameplay i to baš ne odaje povjerenje i mislim da ukoliko Microsoft nastavi sa ovakvom vrstom kampanje, da će na kraju samom sebi pucati u nogu te automatski pristati na defetizam.