Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Nikola i Nemanja Kovač, pobjednici su  Intel Extreme Masters turnira u Poljskoj!

Nikola i Nemanja Kovač, pobjednici su Intel Extreme Masters turnira u Poljskoj!


Večeras nam iz države Poljske stižu sjajne vijesti! Naime, popularna braća Kovač, Nikola & Nemanja (G2esports), podigli su pehar IEM Katowice, jednog od najznačajnijih turnira e-sporta (Electronic Sports League), na kojem učestvuju brojni profesionalni igrači igara poput: CS GO, Starcraft, kao i Leauge of Legends.

Upravo su braća Kovač pobjednici Counter Strike: Global Offensive turnirna, u kojem je nagradi fond bio vrtoglavih milion dolara. Nikola & Nemanja Kovač zajedno su sa svojim timom osvojili oko 400.000 €, dok je ostalih 600.000€ pripalo ostalim takmičarima.

Za one koji ne znaju, turnir Intel Extreme Masters  se organizuje od strane ESL-a (Electronic Sports League), jedne od najvećih organizacija u svijetu e-sporta, i dio je IEM kruga, koji uključuje događaje u drugim gradovima širom svijeta. IEM Katowice turnir je poznat po svom velikom i entuzijastičnom auditoriju, koji se odvija u Spodek Areni gdje publika ima priiku isti događaj gledati uživo.

Pored glavnih turnirskih događaja, IEM Katowice također sadrži razne druge aktivnosti, poput muzičkih koncerata, cosplaya, kao i raznoraznih gaming izložbi i tehnoloških kompanija. Bez obzira jeste li ozbiljni fan esporta ili samo tražite uzbudljiv i jedinstven događaj, IEM Katowice je nešto što svaki gaming entuzijasta kojem je u srcu takmičarski duh jednostavno mora doživjeti.

Ekipa GameGround.ba portala upućuje iskrene čestitke braći Kovač, kao i cijelom timu koji je doprinio da se ovaj dvojac popne na pobjednički pijadestal.