Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Novi nastavak Arma gaming naslova biti će službeno predstavljen početkom sljedeće sedmice

Novi nastavak Arma gaming naslova biti će službeno predstavljen početkom sljedeće sedmice


Češki studio Bohemia Interactive  će početkom sljedeće sedmice tačnije u utorak 17.05. u 19:00h po našem lokalnom vremenu, prezentovati tj. najaviti novi nastavak popularne Tactical shooter igre Arma.

Četvrti nastavak popularne igre službeno je najavljen na twitter profilu Bohemia Interactive  studija, gdje smo dobili osnove informacije o novoj Arma igri.

Razvojni studio Bohemia Interactive još nije dao nikakve zvanične izjave o tome kada možemo očekivati ​​da bi Arma 4 mogla okvirno doći na tržište, – niti je isti studio čak zvanično potvrdio da li je Arma 4 uopće u razvoju ili ne. Sve indicije upućuju na to da imamo još najmanje godinu ili dvije do samog lansiranja iste igre, saopćili su ovu informaciju s wargamer portala .

Činilo se da su se stvari malo zahuktale u januaru 2021., kada je korisnik po imenu @biostiel – kome su neki članovi zajednice ( barem na podredditu Arma) povjerovali preko Twittera, podijelio neke očigledno procurjele snimke ekrana igre sa logom na kojem je pisalo “Arma Reforger”, gdje se isti korisnik želio pohvaliti kao pravi insajder Bohemia Interactivea, sa privilegovanim informacijama o njihovim trenutnim projektima. Međutim, autentičan insajder ili ne, @biostiel-ovi tvitovi brzo su razjasnili svoje tvrdnje, rekavši da igra prikazana na fotografijama koje su navodno procurile nije Arma 4, već neimenovani, manjeg obima, pucački multiplayer projekat koji svojim engineom i atmosferom podsjeća na Arma gaming naslove.