Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Od sada će i aplikcija Apple Music biti kombatibilna sa PS5 konzolom

Od sada će i aplikcija Apple Music biti kombatibilna sa PS5 konzolom


Svi vasnici PS5 konzole dobiti će jednu korisnu stvarčicu kada je u pitanju slušanje muzike. Naime, aplikacija Apple Music biti će implementirana te ujedno i kombatibilna sa PS5 konzolom, što znači da ćete moći slušati muziku u pozadini dok igrate neku od vaših omiljenih igara.

Ovo nije prva muzička aplikacija koju je kompanija Sony implementirala u svoju najkvalitetniju konzolu na tržištu. Muzička Aplilacija Spotify također je jedna od dostupnih na PS5 konzoli, gdje su sada vlasnici istih na “manjim slatkim mukama“ kada je u pitanju izbor pjesama, kao i same listih istih, gdje je dostupno na hiljade različitih žanrova i muzičkih pravaca koje možemo slušati dok igramo naše omiljene ige.

Vlasnici PS5 konzole mogu pokrenuti aplikaciju Apple Music prije ulaska u igru ​​ili tokom igranja tako što će pritisnuti PS button na DualSense bežičnom kontroleru kako bi pristupili kontrolnom centru i odabrali karticu Muzičke funkcije.

Odatle, pretplatnici na Apple Music mogu pronaći preporuke koje odgovaraju gaming naslovu koju trenutno igraju, ili odabrati neku od playlista u svojoj biblioteci ili druge liste za igranje koje je pripremio Apple Music.

Pretplatnici aplikacije Apple Music također mogu pronaći i gledati muzičke video zapise velikog izbora izvođača u aplikaciji Apple Music. Započnite reprodukcijom videa preko cijelog ekrana; ako odlučite da se želite vratiti na svoju igru ​​ili navigirati negdje drugdje na početnom ekranu PS5, zvuk iz muzičkog videa će se nastaviti reproducirati. Ako želite da se vratite na muzički video, on će se takođe neprimjetno pokupiti gdje god da se nalazite u pjesmi, bez prekida muzike. Nadamo se da ćete uživati ​​u Apple Music-u na vašoj PS5 konzoli.

Za početak, vlasnici PS5 mogu preuzeti aplikaciju Apple Music sa PS Storea na PS5konzoli te i slijediti upute na ekranu da povežu svoj Apple Music račun. Za više informacija posjetite playstation blog.