Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
PlayStation 5 Pro konzola navodno je u izradi

PlayStation 5 Pro konzola navodno je u izradi


Već smo neko vrijeme svjedoci kako brojni mediji navode da Sony uveliko planira rad na novoj PlayStation Pro verziji, koja bi trebala biti znatno jača od orginalne verzije koja se trenutno nalazi na tržištu. 

Ovu vijest među prvim insiderima je prvi razotkrio Tom Henderson, koji je objavio kako bi ovi navodi uskoro zaista mogli biti i puka činjenica, a ne samo hipoteza.

Podrazumijeva se da bi novi model PS5 verzije konzola kada bude lansiran na tržište i kada dođe za to vrijeme, trebao “ukinuti” trenutni sa tržišta kako bi se smanjili troškovi proizvodnje i opreme. 

Ovo je samo početak novog hardvera koji dolazi korisnicima PlayStation-a ove generacije ”, rekao je jedan od brojnih izvora kada se govori o odvojivoj diskovnoj konzoli. Nismo sigurni na šta se tačno odnosi kao i to da li će nova PS5 Pro verzija biti isključivo digitalna poput “slabije” verzije PlayStation 5 konzole, u smislu nemogućni pokretanja fizičkih medija u obliku blue-ray diska.

Baš kao i kod prošlih PlayStation 4 i PlayStation 4 Pro generacija, možemo pretpostaviti da će se slična stvar desiti i sa PlayStation 5 konzolom, čija bi Pro verzija morala imati kvalitetnije vizuale, hardwer preformanse kao i bolju rezoluciju, najvjerovatnije u 8K formatu.

Postavlja se pitanje, da li je uopće potrebno da se u ovom trenutku uopće priča o PlayStation 5 Pro konzolama, s obzirom da do kraja 2023. godine Sony planira prodati još nekoliko desetina miliona PlayStation 5 konzola sa oznakom FY23? Odgovor pronadjite ili ako ga već imate negdje u riznici mozga kažite sami?