Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Sarajevo Loading Festival zabilježio veliki uspjeh s preko 2000 posjetilaca

Sarajevo Loading Festival zabilježio veliki uspjeh s preko 2000 posjetilaca


Sarajevo Loading Festival, najveći gaming događaj u regiji, zatvorio je svoja vrata, ali utisci i emocije još uvijek odjekuju. Festival koji je u Sarajevo privukao preko 2000 posjetilaca, iznova potvrđuje svoj status kao centralno mjesto za sve ljubitelje digitalne zabave i interaktivnih igara.

Iz organizacije pri Orior Media i Connect Arena izjavljuju da su ispunjena sva očekivanja i da je Sarajevo na ovaj dan postao centar regije.

Sami festival bio je tematski raspoređen u različitim zonama. Zona casual gaminga bila je pravo srce festivala, gdje su igrači svih generacija imali priliku uživati u omiljenim igrama, dok su ih u isto vrijeme pratili i njihovi uzori - poznati influenseri i YouTuberi iz BiH i cijele regije.

Ovo je bila jedinstvena prilika za susret s fanovima, razmjenu savjeta i trikova, kao i za stvaranje nezaboravnih uspomena.

Posebno uzbudljiv trenutak festivala bio je veliko finale šeste sezone Business Gaming Lige. “U napetoj završnici, prvo mjesto odnijela je firma Ziptech, dokazujući svoje gaming vještine i taktičko majstorstvo. Ovo finale nije samo pokazalo vještine natjecatelja, već i važnost team-buildinga i zajedništva unutar  korporativnog svijeta”rekao je Elsin Uzunović, koordinator BGL takmičenja.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim sponzorima, Hisense, čiji su visokokvalitetni televizori omogućili posjetiteljima da u potpunom komforu i s najboljom slikom uživaju u igranju igrica.

Jedan od vrhunaca festivala bio je Hisense poklon sretnom posjetiocu – najnoviji model QLED Smart TV-a 65E7KQ. Sretni dobitnik izvučen je na main stageu, dodatno podižući uzbuđenje među publikom. Također, zahvaljujemo se i našem službenom piću festivala, Pro Game-u, koji je osvježavao sve goste tokom cijelog događaja.

Osim završnice šeste sezone Business Gaming Lige, na festivalu su se odvijala i Loading takmičenja u tri popularne kategorije: CS:GO, League of Legends, i FIFA.

Nagrada za svaku od kategorija iznosila je impresivnih 1000 KM, a takmičenja su bila podržana od strane glavnih sponzora Fontele.ba i JR Services. Direktor Orior Media i glavni organizator Sarajevo Loading Festivala izjavio je: ”Loading Festival je postao primjer kako se pravi event u našoj zemlji. Najvažnija nam je bila sigurnost djece i poštivanje svih dogovorenih obaveza prema partnerima. Ovo je ogroman projekat, i još nismo sigurni u kojem smjeru ćemo ići naredne godine.”

Njegovu izjavu dodatno je potkrijepio i premijer Kantona SarajevoNihad Uk, koji je izrazio svoje divljenje prema organizaciji i ukupnom dojmu događaja. “Kanton Sarajevo nastavit će biti ponosni partner ovakvih događaja na kojima vlada nevjerovatna energija i koji okuplja veliki broj mladih ljudi. Gaming industrija, kao jedna od najbrže rastućih u svijetu, otvara brojne mogućnosti za naš grad i državu, kako u smislu turizma, tako i u pogledu novih radnih mjesta. Čestitam organizatorima koji su Sarajevo postavili na kartu svjetske gaming industrije”, istaknuo je premijer Uk.

Sarajevo Loading Festival je istaknuo da gaming prelazi granice običnog hobija - to je način života, platforma za povezivanje, razmjenu ideja, te polje za stvaranje novih poslovnih prilika unutar industrije koja ima bilionsku vrijednost.

Zahvaljujemo svim sudionicima, partnerima, sponzorima, i naravno, posjetiocima koji su dio ovog uspjeha.

Vidimo se iduće godine s još većim ambicijama i novim iznenađenjima!