Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Službeno najavljen i Elgato Stream Deck MK.2

Službeno najavljen i Elgato Stream Deck MK.2


Nakon najavljene Steam Deck prijenosne konzole, koju nam je jučer prezentovao Valve, isti dan tj.15.07.21. najavljen nam je i novi Elgato Stream Deck MK.2 capture, koji će za razliku od starog Stream Decka donijeti određene promjene.

Dok smo pisali vijest za Valveov Steam Deck, nismo se mogli načuditi algoritmu koji nas je konstantno upućivao na Elgato Stream Deck MK.2, koji je kao što smo kazali, istoga dana najavljen kao i Valveova prijenosna konzola. Shvativši to vrlo brzo, odmah smo krenuli u pisanje i ovg članka, kako bi ste bili u toku svih zbivanja koje se dešavaju u gaming svijetu. Očigledo da je Elgatova SEO optimizacija nešto kvalitetnije rasprostranjena u odnosu na Valve, gdje ovih dana google algoritam više Stream Deck od Steam Decka.

Elgato Stream Deck MK.2 sadržavati će 15 prilagodljivih LCD tastera za kontrolu aplikacija, alata i drugih platformi. Isti Deck imati će uklonjivu prednju ploču za različite dizajne i i teme koje budete željeli. User experienc je koncipiran tako, što će se prilagoditi na način, da na osnovu samo jedne tipke namjestite ikone za društvene mreže, scenu za livestream, kao i podešavanje zvuka te i dodavanja novih audiovizuala.

Aplikacije poput: 4KCU, OBS, Streamlabs, Twitch, YouTube, Twitter, Spotify, Philips Hue, biti će samo jedne od mnogih koje će biti kombatibilne sa Elgato Stream Deck MK.2 streaming uređajem.

Cijena Elgato Stream Deck MK.2 iznositi će $149.99 odnosno €149.99 Datum izlaska još uvijek nije poznat.