Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Službeno najavljena Beyond Shadowgate igra

Službeno najavljena Beyond Shadowgate igra


Point-and-click avantura Beyond Shadowgate nastavak je igre iz 1987 godine pod imenom Shadowgate, koja je žarila i palila na PC platformi prije punih 36 godina, gdje je ista čak dobila svoju verziju 2021. godine na PS4 & Xbox One X/S konzolama.

Igra Beyond Shadowgate odvija se u fantazijskom svijetu, u okviru drevnog zamka Shadowgate, gdje igrači preuzimaju ulogu opasnog junaka koji se suočava sa opasnim preprekama gdje koristi resurse koristi da prevazišao prepreke koje mu se nađu na putu. Igrači će morati koristiti svoju maštu, logiku i istraživačke sposobnosti kako bi preživjeli, te nastavili isti walkthrough. 

Igra sadrži mnoštvo različitih lokacija i stvorenja, kao i različite načine za prevazilaženje prepreka. Igrači će se suočavati sa različitim izazovima kroz igru, kao što su rješavanje zagonetki, borbe sa neprijateljima, skupljanje predmeta, te mnoštvo drugih funkcija koje ista igra posjeduje. 

Sredinom mjeseca februara tačnije 18.02. ista igra početi će sa razvojem preko Kickstarter kampanje, te ukoliko i vi želite biti dio finansijske injekcije ovog razvojnog tima, topla preporuka je svakako da im se obratite istog datuma.