Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Službeno najavljena nova Iron Man igra

Službeno najavljena nova Iron Man igra


Razvojni studio Motive Studio sa sjedištem u Montrealu službeno je najavio rad na novoj Iron Man igri na čijem čelu je Olivier Proulx, koji već iza sebe već ima iskustvo rada na projektima poput Marvel’s Guardians of the Galaxy

Motive Studio će u saradnji sa Marvel Gamesom, napraviti originalnu priču koja se dotiče bogate istorije Iron Mana, kanalizirajući kompleksnost, karizmu i kreativni genij Tonyja Starka, omogućavajući igračima da osjete kako je zaista igrati kao Iron Man.

Oduševljeni smo što sarađujemo s talentiranim timom u Motive Studio-u kako bismo donijeli njihovu originalnu viziju jednog od najvažnijih, najmoćnijih i najomiljenijih Marvelovih likova,” riječi su Bill Rosemanna, koji je potpredsjednik i kreativni direktor Marvel Gamesa. “Njihovo iskustvo u pružanju etabliranih svjetova zabave i uzbudljivog igranja – u kombinaciji s njihovom autentičnom strašću prema oklopnoj ikoni – potaknut će našu potragu za isporukom ljubavnog pisma legendarnom heroju u obliku vrhunske video igre Iron Man.”

Čast mi je i privilegija imati priliku da napravim gaming naslov zasnovan na jednom od najpoznatijih Super Heroja u zabavi današnjice“, kazao je izvršni producent Olivier Proulx, . “Imamo sjajnu priliku da kreiramo novu i jedinstvenu priču koju možemo nazvati svojom. Marvel nas ohrabruje da stvorimo nešto svježe. Imamo puno slobode, što je veoma privlačno za tim.”

Iron Man igra je još uvijek u ranoj fazi razvoja gdje Motive Studio još uvijek traži potencijalne IT-evce, nebili proširili svoj tim ljudi koji će pomenutu igru kada jednog dana izađe na tržište staviti na pobjednički pijadestal svoga žanra.