Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Sony konačno prezentovao User Experience PS5 konzole

Sony konačno prezentovao User Experience PS5 konzole


Vijest koja se dugo čekala na kraju je objelodanjena. Sony je konačno prezentovao svoj Use Experience PS5 konzole koji izgleda dosta modernije u odnosu na PS4 konzolu, čiji je istoimeni UE star punih sedam godina.

Ono što je krucijalna novina je tkz. Control Centar gdje igrač pored igre koju trenutno igra, u isto vrijeme kontroliše u svom meniu listu prijatelja, novosti iz svijega gaminga koje će biti prikazane u obliku kartica, party chata u kojem sada možete uključiti i live video te vidjeti gameplay igre koju vaši prijatelji igraju, kao i upravljanje DualSeanse 5 kontrolerom.

Snimanje fotografija kao i video zapisa biti će 4K rezolucijske kvalitete, te ih je moguće sherati na party svojim prijateljima. Glasovne poruke biti će moguće pretvoriti u tekstualnu formu, kako ne bi previše gubili vrijeme na pisanju sa DualSeanse 5 kontroleru. Također moguće je pomoću Game Helpa vidjeti kratki video tutorijal prelaska određenih gameplay sekvenci na kojima budemo zapeli, te na taj način skratiti sebi muke. Za kraj dodajmo informaciju da PS Store više neće biti zasebna aplikacija već dio PS5 sistema kao neka vrsta integrisanog softvera. Cijelu PS5 User Experience prezentaciju možete pogledati u video ispod teksta.