Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Stiže nam Serius Sam 4

Stiže nam Serius Sam 4


Dobro poznati CroTeam koji stoji iza prethodna tri nastavka istoimene igre, koji nam je prije nekoliko mjeseci, tačnije na E3 sajmu prezentovao svoj pre-alpha gameplay video u kojem možemo vidjeti Ozbiljnog Sema po četvrti put, u još brutalnijoj akciji. Demo koji je prikazan iza zatvorenih vrata, sješten je u jednom od francuskih sela, koji se dužinom od 128 kvadratnih kilometara prostirao širom mape, kako vertikalno tako i horizontalno. Što se samih novosti tiče u Serios Sam 4 igri, Ozbiljni sam, imati će svoj motor kojeg će koristiti kao prevozo sredstvo od tačke a do tačke b, pa možda i do nekog drugog slova abecede.

Čak 100.000 neprijateljskih enklava imena Prouscest će vam visiti za vratom dok ih budete gađali bombama, masine gunom i ostalom skalamerijom samo u poznato u Serios Sam svijetu. U priči ćemo imati i još neke pomagače NPC likove, koji će se pojavljivati tokom igraće singe player kampanje, što će biti prvi put da nismo u svijetu Serios Sama sami. Da li je developer mislio na co op mod ili nešto tome slično ostaje pitanj, bilo bi jako dobro da igra podrži i split screen mod, što bi dalo još jednu dodatnu dimenziju više ove igre.

Nisam želio da ova informacija promakne, jer smatram da je ovo igra ono „Must Have“ pod svaku cijenu i da ćemo je sigurno na GameGround kanalu streamati kada dodđe vrijeme za to. Ostalo je još nekoliko interesantnih vijesti koje su obilježile ovu sedmicu, to se naravno odnosi i na Ps5 konzolu koja je službeno prikazana. 

Igra je još uvijek u ranoj fazi, te se po nekoj mojoj laičkoj procijeni očekuje do kraja 2020 godine ako ne i prije ta platfomre novih generacija. Ljudi moji to bi bilo sve u ovom video, ako vam se svidio video lajkate ga, ako vam se svidio sveopći dojam GG kanal, subajte ga, mi se vidimo uskoro pozdrav.