Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Tubarão: Ledena inovacija u Rainbow Six Siege s četvrtom sezonom

Tubarão: Ledena inovacija u Rainbow Six Siege s četvrtom sezonom


Kompanija Ubisoft prije nekoliko sati je još jednom (nakon lansiranja novih informacija o Avatar: Frontiers of Pandora igri ali ovog puta kao izdavač),  obradovala svoje fanove predstavljanjem novog operativca u popularnoj igri Rainbow Six Siege. Tubarão je ime koje će odjekivati kroz svijet ove taktičke pucačina, s obzirom da će ovaj specijalac donijeti i brojne inovacije u igru, predstavljajući i četvrtu sezonu osme godine Rainbow Six Siege gaming naslova. 

Najnoviji dodatak Tubarãoa u igri nosi sa sobom impresivan uredjaj po imenu Zoto Canister. Ovaj uređaj ima sposobnost zamrzavanja površina pri dodiru, što otvara nove mogućnosti taktičkog igranja. Specijalac Tubarão može koristiti Zoto Canister kako bi spriječio eksplozivna ubojna sredstva, pretvarajući ih u čvrsti oblik i smanjujući opasnost za svoj tim.

Jedinstvenost Tubarãovog arsenala ne završava se samo s Zoto Canisterom. Kada je riječ o oružju, Tubarão će imati na raspolaganju P226 Mk 25 pištolj kao sekundarno oružje, dok će se kao primarne puške moći opremiti s MPX-om i AR-15.50 modelima. Ova fleksibilnost omogućava igračima bolje prilagođavanje prema njihovim preferencijama i taktičkim potrebama svake misije.

Uz predstavljanje novog operativca, Ubisoft također uvodi značajnu inovaciju - mogućnost igranja mečeva protiv umjetne inteligencije (AI). Ova nova opcija omogućuje igračima suočavanje s protivnicima kontrolisanjem umjetnom inteligencijom, pri čemu će se AI razvijati na temelju prikupljenih podataka stvarnih igrača.