Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Upoznajte se sa Kena Bridge of Spirits svijetom

Upoznajte se sa Kena Bridge of Spirits svijetom


Ember Lab developer nam je prije nekim dva mjeseca lansirao trailer za nadolazeći Kena Bridge of Spirits naslov, koji u Unreal Engin grafičkon enginu izgleda prekrasno. Ova igra biti će cross gen. platform naslov, koji će pored PC-a, izaći i za PS4 te PS5 konzole u 4Q 2020. godine.

S obzirom da u podatcima Unreal Engin grafičkog engina nema rednog broja generacija istog na kojem je Kena Bridge of Spirits naslov implementiran. Vjerovatno se radi o Unreal Engin 4 grafičkom enginu, s obzirom da je Unreal 5 već najavljen kao isključivo next gen. engin.

U ovoj igri vi ste u ulozi Kena, duhovne učiteljice i ratnice koja ide u istraživačku avanturu Japana, Balija i drugih zanimljivih istočnjačkih mjesta. Njen cilj je sakupiti što više sićišnih duhvnih istomišljenih bića nazvani Rot, koji će biti spona haptičkih vibracija na DUALSENSE 5 kontroleru i novog iskustva gameplay mehanika kakav će se najviše osjetiti na PS5 konzoli.

Rot bića će biti našoj junakinji Keni itekako od koristi. Ona će ih svojim moćima preobraziti u korisne male radnike, koji neće samo ometati njene neprijatelje, već će prenositi raznorazne predmete koji će našoj Keni biti od krucijalnog značaja za samu priču.

Kena Bridge of Spirits naslov biti će linearna igra sa elemntima polu otvorenog svijeta punog exterijara, kako bi vas na momente igra malo“ zbunila“ da imate osjećaj da se radi o puno većem prostranstvu nego što ono jeste. Mi iz redakcije vam svakako preporučujemo da pogledate trailer i da ostavite komentare na našoj facebook stranici o tome, šta mislite o istoimenom naslovu, te da li je namjeravate nabavljati ?