Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Uskoro nam stiže Early Access verzija za Baldur's Gate 3 naslov

Uskoro nam stiže Early Access verzija za Baldur's Gate 3 naslov


Belgijski studio Larian odlučio je saopćiti javnost o tome da uskoro dolazi nova Early Access verzija za njihov nadolazeći role-playing naslov Baldur's Gate 3, koji još uvijek nije finaliziran, te se očekuje da će se raditi na igri navjerovatnije još godinu dana.

Ovo je priča o zaboravljenom kraljevstvu, izdaji, žrtvi, preživljavanju, te aspolutne moći na način da gazite preko mrtvih. Zadnji nastavak istoimene igre lansiran je još davne 2016 godine, kada smo Baldur's Gate: Siege of Dragonspear igrali na konzolama i platformama aktuelnih generacija, s tim da je developer Siege of Dragonspear nastavka bio kanadski studio Beamdog, koji je kasnije radio i na prethodnim nastavcima Baldur's Gate igara.

Mnogima je ova igra čak i promakla na PS5 prezentaciji, tako da ćemo napomenuti da se radnja igre odvija na otoku Blackreef, gdje ste u ulozi protagoniste imena Colta, koji se zaglavio u nekoj vremenskoj petlji, te svakog novog dana iznova iznova pokušava eliminisati osmero ljudi sa posebnim moćima te se na taj način i priča razvija u Deathloop igri.

Za lansiranje Early Acces verzije morat ćemo čekati nešto više od mjesec dana, tačnije rezervisana je za 30.09. tekuće nam godine i to za PC, te Google Stadia verzije. Još uvijek nema naznaka da li će istoimena igra izaći za generacije aktulenih i novih konzola.