Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Xbox Series kontroler mogao bih imati slične funkcije kao Dualseanse kontroler

Xbox Series kontroler mogao bih imati slične funkcije kao Dualseanse kontroler


Anketa koja je dostupna vlasnicima Xbox Series konzola imala je jedno zanimljivo pitanje koje se ticalo Dualsense kontrolera, te da li bi sadašnji i budući vlasnici na svojem Xbox Series kontroleru, željeli imati isto iskustvo haptičkih vibracija i adaptivnih trigera poput vlasnika PS5 konzola?

Šef Xbox-a Phil Spencer za Verge portal kazao je kako je izuzetno zadovoljan svojim najvećim konkurentom Sony-em, koji je vrhunskim dizajnom i novim tehnologijama impelentirani u isti, napravio pravi “BUM“ na tržištu te još jednom podigao standardne gaminga na jedan nivo više u odnosu na konkurenciju.

Vidjeti ćemo kako će igrači Xbox konzola reagovati na ovaj vid upita, te da li će se složiti sa činjenicom da je i sam Phil Spencer “priznao“ poraz kada je u pitanju kontroler za nove generacije platformi. Ukoliko fanovi pristanu na ovaj vid iskustva sa haptičkim vibracijama odnosno adaptivnim trigerima, pitanje je dana kada će to Microsoft objeručke prihvatit i implementirati u sam uređaj. Ono što ostaje pod znakom pitanja je to da li je tehnologija PS5 Dualsense kontrolera pod nekom vrstom patenta, te ako jeste da li će se moći otkupiti ?