Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Xbox u novom traileru prikazao budućnost gaminga

Xbox u novom traileru prikazao budućnost gaminga


Budućnost gaminga ima neke nove paradigme postojanja. Jedna od tih paradigmi je svakako i novi trailer imena Xbox 2042 koji nam vješto prikazuje tehnološki zubčanih satkan od holografskog UX/UI-a, što će predstavljati budućnost gaming industrije.

Najbrže i ujedno najmoćnije iskustvo igranja ikada napravljeno – donijeti će exaFLOPS procesorska snaga, sa čak 32K video rezolucije i 240 sličica u sekundi.

Budućnost Xbox 2042 je koncpirian tako da prirodno pokreće 32K rezolucije u punom spektru boja pri osnovnoj brzini kadrova od 240 FPS (do 480 FPS) uz nultu latenciju. Sve igre su sada "instant-on" i ne zahtijevaju vrijeme učitavanja. Čak i igre otvorenog svijeta bazirane na cloudu s toliko ogromnim svjetovima da imaju vlastite namjenske podatkovne centre koji se trenutno učitavaju i sinhroniziraju. Potpuno novo holografsko korisničko iskustvo je intuitivno, ekstra-senzorno i zauvijek će promijeniti način na koji igrate.

Novo iskustvo igranja će podržati robusnu liniju igara, sa više od 70 naslova dostupnih pri lansiranju, uključujući i nadolazeću EA Dice-ovu pucačinu iz prvog lica, Battlefield 2042. Xbox 2042 također nudi potpunu kompatibilnost unazad sa igrama koje poznajete i volite, hvaleći se bibliotekom od 5000+ gaming naslova kroz četiri decenije Xbox-a.