Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Zavrseno Mozzart Bet BiH 12. Prvenstvo Bosne i Hercegovine u Pro Evolution Socceru, prvo mjesto pripalo Draganu bleja_ Zeki

Zavrseno Mozzart Bet BiH 12. Prvenstvo Bosne i Hercegovine u Pro Evolution Socceru, prvo mjesto pripalo Draganu bleja_ Zeki


Završeno je Mozzart Bet BiH 12. Prvenstvo Bosne i Hercegovine u Pro Evolution Socceru. Nakon trodnevnog nadmetanja u Connect Arena u Sarajevu, prvom titulom prvaka BiH okitio se i više nego zasluženo Mostarac Dragan "bleja_" Zeko. U finalu je bio bolji sa 4:0 u pobjedama od novajlije na PES sceni BiH iz Sanskog Mosta, Ismira Dzananovica, koji je pokazao zavidan nivo tokom cijelog prvenstva i sasvim zasluženo dosao do finala. S obzirom da je finale bilo poprilicno nezanimljivo, ponajviše Draganovom maestralnom igrom najzanimljiviji duel dana je definitivno bilo polufinale izmedju reprezentativca Fedje Djedovica i Ismira Dzananovica koji je otisao u 5 mečeva i odlučen je izvodjenjem jedanesteraca gdje je spretniji i sretniji bio Džananovic koji je na taj način izborio finale.

U utakmici za treće mjesto Fedja Djedovic je porazio Mensura Djivera iz Konjica sa 3:0 u pobjedama. Peto mjesto zauzeo je Nedim Abazi, šesti je bio prošlogodisnji viceprvak Marko Zovko, a sedmo i osmo mjesto su podjelili do danas aktuelni prvak Igor Zečevic i Ivica Zeko.

Nakon 172 odigrane utakmice u tri dana želimo da čestitamo svim učesnicima i momcima koji su osvojili medalje.

Novom prvaku Draganu želimo mnogo sreće u nastavku PES karijere i nadamo se da će osvojiti još mnogo titula i važnih turnira u PES karijeri.

Možete pogledati i galeriju sa slikama sa eventa :). 

Generalni sponzori:

Doper - Tech

fonTELe.ba

Tehno Mag BiH

Korpa

sport1.ba

O KANAL

Reprezentacija.ba

Klix.ba