Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Srbijanska horor igra Scorne dobila novi gameplay trailer

Srbijanska horor igra Scorne dobila novi gameplay trailer


Razvojni studio Ebb Software u saradnji sa izdavačem Kepler Interactive lansirao je novi trailer za nadolazeću igru Scorne, koja će se 22.10. naći na tržištu za PC & Xbox Series X/S igraće platforme. 

U igri Scorne igrač kontroliše humanoida, izgubljenog na izmišljenoj vanzemaljskoj planeti koja je prepuna čudnih stvorenja i živih tehno-organskih struktura sastavljenih od strojeva, mesa i kostiju. Igrač će istraživati različite međusobno povezane regije na nelinearan način, tražeći odgovore koji će po fragmentima dobijati kako igru bude prelazio. 

Igra predstavlja različita biomehanička oružja koja se sva pričvršćuju na modularnu bazu ugrađenu na tijelo lika; da bi koristio određeno oružje, igrač mora ukloniti trenutno oružje iz baze i zamijeniti ga drugim. Dva oružja su prikazana kao najistaknutija: pištolj i sačmarica sa tri cijevi koja ispaljuje neki oblik organskih šiljaka. Igrač počinje s pištoljem, oružjem sa 6 metaka koje nanosi blagu štetu neprijateljima u igri. 

Score igra jedna je od rijetkih AAA igara koja djeluje potpuno organski, počevši od baze za oružje koja izgleda kao usta, koja se mogu otvoriti kako bi se sam pištolj mogao ukloniti i zamijeniti za sačmaricu. Sačmarica je oružje sa 3 metka koje nanosi znatnu štetu neprijateljima izbliza, ali će ista ta šteta opadati na velikim udaljenostima. Sačmarica kao zaštitni znak Score igre sastavljena je baš kao i pištolj, od organske materije. Kasniji gameplay traileri otkrili su i druga oružja, kao što je pištolj za savladavanje neprijatelja izbliza koji ne zahtijeva municiju i dodatno djeluju kao mehanizam za otvaranje i zatvaranje određenih kapija, te "implodirajući" bacač granata koji djeluje impresivno i futuristički.

O ovom sjajnom potencijalu razvojnig studija Ebb Software pisali smo mnogo puta gdje smo također radili i kratku video najavu prije pune četiri godine, koju možete pogledati na ovom linku.

Za kraj dodajmo informaciju da sound produkciju Scorne igre radi bosanskohercegovački umjetnik Adis “Billian” Kutkuk, čiji je film “Fugitive” osvojio dvije nagrade tajvanskom festivalu.