Početna Vijesti Najave Zanimljivosti Connect Arena Vlogovi Kolumne Intervjui Recenzije Kontakt O Nama
Unity Technologies navodno mijenja  odluku: Ipak nema naplate za instalaciju Igara

Unity Technologies navodno mijenja odluku: Ipak nema naplate za instalaciju Igara


Nedavne "špekulacije" o promijeni modela naplate Unity Technologies su dobile zvaničan odgovor iz kompanije - Unity Technologies najverovatnije neće naplaćivati uslugu instalacije igre. Iako je razmatrana revizija modela naplate, nakon pažljivih analiza i razgovora sa svojim korisnicima, Unity Technologies je odlučio da za sada zadrži postojeći model naplate.

Ova odluka donesena je nakon dubokog razmatranja kako bi se uzeli u obzir interesi razvojnih timova i nezavisnih developerima. Iako je bilo razmatrano više mogućih alternativa, uključujući mjesečne pretplate i naplatu na osnovu prihoda od igre, Unity Technologies je zaključio da će ostati vjerni svom trenutnom modelu naplate prilikom instalacije igre.

Čuli smo vas. Izvinjavamo se zbog zabune i tjeskobe koju je izazvala politika naknade za izvršavanje koju smo objavili u utorak. Slušamo, razgovaramo sa članovima našeg tima, zajednicom, korisnicima i partnerima, gdje ćemo vršit promjene u toj politici. Podijelit ćemo sa vama ažuriranje softwarea za nekoliko dana. Hvala vam na iskrenoj iskazanoj kritici.”

Iako promijena modela naplate može imati svoje prednosti, Unity Technologies je odlučio da ipak ostane dosljedan svojim dosadašnjim principima te bez većih troškova podrži razvoj igara bez promene u modelu naplate instalacija, kako bi omogućili samostalnim developerima da se fokusiraju na ono što rade najbolje - a to je kreiranje zabavnih i kvalitetnih igara na Unity platformi.